Verhalen van gedupeerden

Ik heb me best vaak voor Corona getest bij de GGD en ik heb aanzienlijk veel meer spam emails ontvangen, maar veel meer storend is dat ik nog steeds regelmatig gebeld ben door verschillende nummers die mij proberen op te lichten. Ik vermoed dat dat mee te maken heeft met de GGD datalek.
Adina
31 January
Sinds de gegevens bij de GGD gelekt zijn krijg ik zeer regelmatig sms’jes en belletjes van onbekende nummers. Ook word ik op Facebook regelmatig door nepaccounts lastig gevallen.
Boris
9 February
Nadat ik mij heb laten testen bij de testlocatie in (*) in december 2020, heb ik erg veel last van spam mail gekregen (soms tot circa 10 stuks per dag) waarin je natuurlijk gevraagd wordt om ergens op te klikken. Daarvoor nooit gehad, een enkele in jaren.
Olga
8 April
Ik heb sinds dat datalek ontzettend veel fraudeurs die mij bellen. Ik herken ze soms wel en soms niet. Maar ik heb sterk het gevoel dat het door deze datalekken komt. Ik heb er nooit eerder last van gehad. Ik sta jullie dan ook graag bij als gedupeerde. Ik heb voiceberichten van de belletjes die ik ontvang. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar mijn BSN nummer en is er spaargeld van mijn spaarrekening naar mijn bankrekening overgemaakt zonder dat ik daar iets van heb gedaan.
Jack
9 February
Voor de kerstdagen (10 december) kreeg ik een brief binnen met een geprint etiket met mijn voorletters & achternaam en complete adres gegevens. Mijn eerste vermoeden gingen uit naar een kerstkaart. Maar al snel bleek het om een phishing brief te gaan, met een verhaaltje dat er iets op mijn adres geleverd zou zijn, en of ik dit naar het juiste adres kon sturen en tegelijkertijd een mailtje met mijn bankrekeningnummer (om de verzendkosten te vergoeden). Dit heb ik uiteraard niet gedaan, wanneer ik dit heb gemeld bij de politie hebben zij mij niet kunnen helpen omdat er geen schade geleden is aan mijn kant. Wel hebben zij mij doorverwezen naar fraudehelpdesk.nl. Daar heb ik dit verhaal ook aan verteld, maar hebben zij mij niet verder kunnen helpen omdat ze deze methode van phishing niet herkennen. Ook heb ik daar de gegevens van de mogelijke fraudeur niet mogen afgeven vanwege privacy. Mijn vermoeden ligt nu bij het GGD datalek, vandaar dat ik mij ook bij jullie heb aangemeld. Voornaamste reden hiervoor is dat ik nooit mijn voorletters gebruik, behalve op officiële en formele documenten na.
Nelinho
31 January
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram