Updates

Persbericht

18 april 2024

Nederlandse model voor class actions ook in buitenland ingezet

Massaschadeorganisatie Stichting ICAM verkrijgt status aangewezen Wamca-organisatie in hele EU

lees verder

Nieuws

12 maart 2024

Zitting rechtbank Amsterdam 22 april 2024

Nieuws: Maandag 22 april aanstaande, wordt in Amsterdam onze claim inzake het GGD-Datalek behandeld.
lees verder

Nieuws

10 oktober 2023

Hogeschool moet schadevergoeding betalen aan oud-student vanwege AVG-inbreuk

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) moet een oud-student een schadevergoeding van € 300 betalen wegens een AVG-inbreuk.
lees verder

Update

15 september 2023

Herbeoordeling vereist in informatieverzoek over GGD Datalek

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) moet de openbaarmaking van stukken op basis van een informatieverzoek op grond van de Wet open overheid (Woo) van de Volkskrant herbeoordelen. 
lees verder

Nieuws

7 september 2023

Jos Lunenberg treedt toe tot de Raad van Toezicht Stichting ICAM

Stichting ICAM heeft Jos Lunenberg met ingang van 17 augustus benoemd tot lid van haar Raad van Toezicht. Lunenberg neemt de portefeuille financiën en zakelijke relaties onder zijn hoede.
lees verder

Update

28 maart 2023

Dagvaarding uitgereikt aan de Staat en de GGD’en

Vandaag hebben wij de dagvaarding verstuurd naar het ministerie van VWS en de GGD’en. Daarmee is de rechtszaak over het grootste datalek uit de Nederlandse geschiedenis officieel van start gegaan.
lees verder

Persbericht

28 maart 2023

Collectieve rechtszaak om grootste datalek in Nederland van start

Stichting ICAM kondigt vandaag aan de rechtszaak tegen het ministerie van VWS te zijn gestart. Volgens de stichting is VWS verantwoordelijk voor het datalek dat in 2021 bij de GGD ontdekt werd. lees verder

Update

22 november 2022

Update november

Na de aankondiging van onze massaschade-actie hebben we het ministerie van VWS en de GGD uitgenodigd voor een gesprek. Die gesprekken hebben helaas niets opgeleverd. 
lees verder

Update

13 mei 2022

GGD biedt sommige gedupeerden € 500 schadevergoeding aan

De GGD heeft per brief aan een aantal gedupeerden van het datalek € 500 aangeboden als schadevergoeding. Het aanbod gaat echter niet ver genoeg, vinden wij. In deze update leggen we uit waarom en welke keuzes je hebt als je zo’n brief hebt ontvangen.
lees verder

Persbericht

9 maart 2022

Kuipers (VWS) in gesprek met ICAM over dichten GGD datalek en vergoeding schade

Minister Kuipers van VWS heeft positief gereageerd op de sommatie van belangenorganisatie ICAM om overleg te hebben over het oplossen van het GGD-datalek en de gevolgen daarvan.
lees verder

Update

21 februari 2022

Inmiddels hebben al ruim 100.000 mensen zich aangemeld!

Maar: hoe groter de groep, hoe groter de kans dat onze eisen ingewilligd worden en jij schadevergoeding ontvangt! Als je dus nog iemand kent die mee wil doen, stuur deze e-mail dan door of verwijs hem of haar naar de website.

lees verder

Persbericht

8 februari 2022

Belangenorganisatie stelt Kuipers termijn van acht weken voor oplossing GGD-datalek

Belangenorganisatie Stichting ICAM heeft minister Kuipers van VWS een termijn van acht weken gesteld om concreet aan te geven hoe hij het GGD datalek op zeer korte termijn gaat oplossen.
lees verder

Update

29 januari 2022

Jullie steun is belangrijk. Inmiddels hebben al meer dan 80.000 mensen zich aangemeld. Hoe meer hoe beter, dus dat gaat goed!

Over ca. twee weken komen we met een uitvoerige update. Eerst hebben we een spoedvraag. Een TV programma wil een reportage maken over het GGD datalek.

lees verder

Update

15 december 2021

Al bijna 50.000 mensen hebben zich aangemeld voor onze collectieve actie!

Vlak na de aankondiging van vorige week hebben wij een overvloed aan vragen en verzoeken binnen gekregen. Indien je hebt geprobeerd ons te bereiken per e-mail, kan een antwoord daarom iets langer duren dan we zelf zouden willen. We vragen je nog even geduld te hebben.

lees verder

In de media

6 december 2021

GGD hangt flinke schadeclaim boven het hoofd voor datalek

Tijdens het hoogtepunt van de pandemie dit jaar kregen maar liefst duizenden nieuwe callcenter medewerkers bij de GGD vrij toegang tot de privégegevens van miljoenen burgers.

lees verder

Persbericht

6 december 2021

GGD-datalek leidt tot collectieve rechtszaak
tegen ministerie van VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) moet aansprakelijk gehouden worden voor het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontdekt. Dit eist stichting ICAM in een collectieve procedure tegen het ministerie

lees verder

Blog

5 december 2021

Wat is een datalek eigenlijk en wat doe je eraan?

Met een datalek gaan ernstige risico’s gepaard, zoals oplichting of identiteitsfraude. Wanneer jouw persoonsgegevens zijn betrokken bij een datalek, kan dit dus grote gevolgen hebben. Maar wat is een datalek nu eigenlijk? En wat kan je hier als slachtoffer van een datalek aan doen?

lees verder

In de media

 3 februari 2021

Oud-Kamerlid PvdA pleit voor minister voor ICT: 'Als we GGD-datalek vergeten zijn, ligt er weer iets anders op straat'

Grote ophef in politiek Den Haag na de onthulling van het datalek bij de GGD. Astrid Oosenbrug, voormalig Kamerlid van de PvdA, vindt dat er een minister voor ICT moet komen. "Het gaat over onze privacy en over hoe er met onze data wordt omgegaan."

lees verder

Nieuws over het GGD-datalek

Waar heb je recht op?

Voor iedereen die is opgenomen in de GGD-systemen en waarvan dus persoonsgegevens toegankelijk zijn geweest en mogelijk zijn gestoleneisen we €500 per persoon.

Voor iedereen waarvan (in de toekomst) blijkt dat hun persoonsgegevens daadwerkelijk zijn gestoleneisen we €1.500 per persoon.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram